lördag 6 december 2014

Portföljen

Portföljen har ändrat komposition den senaste tiden något. Mest beroende på Seadrills fall vilket påverkat viktminskning i portföljen en hel del. Kommer behålla aktierna och tror på en botten inom kort. Mycket beror nog på oljeprisutvecklingen, men jag har svårt att se att oljan ska ner jättemycket till. Andelen i aktieklubben har ökat något sista tiden efter en stark utveckling för bla HM och Swedbank. I klubbens portfölj finns också lite Betsson och Swedish Match. Enda aktien i klubbens portfölj som varit svag är Gjensidige som fått lite stryk efter rapporten. Den aktien kan nog återhämta sig under vårkanten och närmare utdelning. I övrigt har jag kompletteringsköpt några mindre innehav. Dessa påverkar dock inte totalen speciellt mycket.

För översikt hur min portfölj ser ut, se högermarginalen.

//Bonden

torsdag 4 december 2014

Tilldelning Hemfosa Pref

Såg idag på kontot att jag fått en tilldelning på 50 preferensaktier i Hemfosa. Hade inte speciellt mycket löst så det var nästan vad jag hade ansökt om. Tilldelningen ökar utdelningarna med 1000 kr per år. Beroende på hur aktien utvecklar sig kommer jag väl åtminstone försöka dubbla innehavet framöver.

måndag 1 december 2014

Boliden

Boliden har varit en av mina starkare aktier på sistone. Bakom den utvecklingen ligger nog en uppgång i zinkpriset, den stärkta dollarn och en bra rapport med bra operationell utveckling sista tiden. Den stora frågan är om det finns ytterligare uppsida?
Vad gäller zinkpriset borde vi få se något stigande priser givet den hyggliga efterfrågan men främst på grund av nedläggningen av zinkgruvor världen om. Boliden har nyligen investerat i uppgraderingar i Aitik och Garpenberg som kommer stödja vinsterna de kommande åren. Även det nyligen gjorda köpet av Kokkola i Finland bör bli bra framöver och öka vinsterna. Till våren bör vi kunna få en utdelning på 3,5-4,00 kr. Det ger en direktavkastning på 2,8 %. Tittar vi däremot året där efter så ligger vi nog på 4,5 kr. Det ger helt ok avkastning givet dagens lågräntemiljö. Jag behåller mina Bol ett tag till.