torsdag 8 augusti 2013

Hexagon

Ett av börsens mest intressanta verkstadsbolag är onekligen Hexagon, där aktieklubben tidigare var ägare. Nu är ju numera egentligen Hexagon inte längre ett renodlat verkstadsbolag utan mer som ett mjukvarubolag efter förvärvet av Intergraph.

Dagens rapport för det andra kvartalet innehöll lite vin önsom vatten. Den organiska tillväxten var ungefär som förväntat men på marginalsidan verkar det som att marknaden blev lite besviken om man ser på utfallet mot konsensus. Marginalen påverkades till viss del av valuta och ligger lite utom bolagets påverkan (om man räknar bort valutahedgar). Tillväxten inom Metrology och Technology var lite över förväntan medan Geosystems kom in i linje med prognoserna. Vd Ola Rollén uppgav i en intervju under dagen att tillväxten hade varit på goda 8 % om man exkluderat utvecklingen i södra Europa. Vänder det så småningom upp där nere finns det en ganska fin potential i Hexagon om dessutom Kina tuffar på vidare.

Aktien handlas till ganska höga multiplar och har en hel del att försvara. Innan bilden av Kina och Sydeuropa klarnar tror jag inte att aktien hittar speciellt mycket högre. Effekterna av de åtstramade kreditvillkoren i Kina kan komma att bli mer synbara under det andra halvåret i år. De stora infrastrukturprojekten i landet kan komma att försenas och detta skulle vara klart negativt för Hexagon.

Hexagon kan vara värt att bevaka om aktien kommer ner lite, säg runt 150 kr.

/Bonden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar