måndag 21 oktober 2013

Rapport från Millicom

Idag kom teleoperatören Millicom med sin kvartalsrapport och marknaden hyllade aktien med att hissa upp den 10 %. Under dagen var den som mest upp ungefär 13 %. Aktien utgör i dagsläget cirka 6 % av Bonde-portföljen.

Förväntningarna på rapporten hade troligen skruvats ned ganska rejält. Det som jag framför allt vill framhålla är den hyggligt starka tillväxten i kvartalet som hade uppgått till tvåsiffriga tal om man borträknar regulatoriska effekter. Tillväxten bedöms dessutom kunna accelereras ytterligare, enligt vd. I kvartalet var kundintaget klart bättre än väntat vilket kommer driva upp tillväxten framöver. Prognoserna för lönsamhet och kapitalinvesteringarna upprepades, vilket är positivt givet oron som funnits på marknadens för Millicoms lönsamhet.

Idag sade Hans-Holger på telefonkonferensen att man köpt ett betal-tv bolag i Bolivia. Detta betyder att när man väl fått igenom fusionen med UNE kommer att kunna erbjuda digitala applikationer och tjänster för alla människor i Latinamerika. Här finns det troligen stor potential framöver, både på kostnads- och intäktssidan. Ska bli otroligt intressant att följa utvecklingen inom online framöver samt bolagets tv-satsning och även satsningen på mobila betallösningar (MFS). Transitionen från röst till data verkar går bra och detta bör gynna bolaget i större utsträckning framöver.

Har tittat lite snabbt på bolagets normalintjäningsförmåga (NEPS) och min bedömning är att den ligger på knappt 40 kr per aktie. Med ett P/E på 15 ger det en motiverad kurs på knappt 590 kronor. Aktien har avkastat knappt 25 % sedan jag köpte i våras. Tyvärr köpte jag lite för tidigt men timingen är ju som alltid svår. Ska fundera vidare om det kan bli dags för att ta hem vinsten i Millicom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar