onsdag 19 november 2014

Seadrill

Morgan Stanley LLC har ökat sitt innehav i Seadrill till 5,01 %. Vem som ligger bakom är oklart men ofta brukar det vara nån hedgefond eller investeringsfond som köpt in sig och parkerat via Morgan Stanley. Uppenbarligen tycker någon att aktien börjar bli billig och ta position inför något. Intressant, snart kommer dessutom rapporten för Q3, denna blir högintressant. Förväntningarna bör ha kommit ned en del givet den svaga utvecklingen. Vill höra mer om kommande utdelningar, kommentarer om utsikterna kring marknaden och Rosneft-avtalet.

6 kommentarer:

 1. Håller med föregående talare, riktigt trist angående utdelningen och efterföljande kursfall. Tänkte direkt på dig när jag först tog del av nyheten.

  Om det kan vara till någon tröst i sammanhanget så var du ju långt ifrån ensam om din analys av läget.

  Själv sålde jag både SDRL och NADL några dagar innan beskedet kom. Lustigt nog köpte jag Statoil för pengarna, som sedan dess gått ned ca 15%. Vet inte om jag ska skratta eller gråta ha ,ha.

  Stay strong.

  SvaraRadera
 2. Ja det är riktigt trist. Allt som är relaterat till olja faller just nu och det är väl inte så konstigt givet vad som händer med oljepriset just nu. Jag tänker dock tänka långsiktigt just nu och inte dumpa innehavet på dessa nivåer. Känns lite som en överreaktion men det är svårt att säga. Säljer ni, behåller eller köper mera just nu?

  SvaraRadera
 3. Försöker tänka långsiktigt jag med men jag skulle ljuga om jag sa att det inte känns "obekvämt".

  Ökade i AVANCE, BP, ESV, RDS-B samt STAT igår.

  SvaraRadera
 4. tänkte också direkt på dig! Ville minnas portföljandel 20%~

  olja olja, det svarta guldet.

  Vet inte hur jag skulle reagerat, kanske "försök aldrig fånga en fallande kniv?"

  SvaraRadera
 5. Ja visst är det surt. Men håller man på med aktier så måste man vara beredd på även nedgångar. Det är precis detta som jag brukar predika för folk som vill börja med aktier - är du beredd att förlora en stor del av pengarna? Behöver du pengarna inom något/några år är det bättre att placera i andra tillgångsslag som inte är lika volatila, riskabla.

  SvaraRadera