torsdag 8 maj 2014

Sjöborret

Seadrill avancerar dryga 4 % idag. har inte spanat så mycket på vad det kan bero på men såg lite snabbt att norska DN rapporterat om en hemlig skatteuppgörelse som skulle kunna ligga bakom.

John Fredriksens riggselskap Seadrill har inngått hemmelig forlik med Skatt Vest, kort tid før rettssaken mellom partene skulle ha startet etter at Seadrill fikk en skatteregning på 1,5 milliarder kroner.
Seadrills planer var å bruke Svalbard som norsk skatteparadis, men forsøket gikk ikke som ventet, skriver Dagens Næringsliv.
I 2011 fikk Seadrill en skattesmell på 263 millioner dollar, om lag 1,5 milliarder kroner, fra Skatt Vest. Seadrill ville ikke betale og varslet sak mot norske skattemyndigheter. Saken skulle ha startet i Oslo tingrett i oktober i fjor, men ble utsatt til 12. mai i år. 30. april inngikk partene hemmelig forlik, to dager etter at fristen for innsendelse av sluttinnlegg var gått ut.
– Skatteetaten kan ikke kommentere denne saken, sier presseansvarlig Arne Lutro i Skatt Vest til avisen.
Seadrill har ikke besvart DNs henvendelser, og Seadrills advokat Bettina Banoun i Advokatfirmaet Wiersholm opplyser at selskapet ikke ønsker å gi noen kommentar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar