måndag 20 maj 2013

Dumpat Tele2

Då blev det till slut dags att tacka för kaffet beträffande Tele2. Efter en hygglig sista tid har aktien gått hyggligt, ordinarie utdelning är dragen liksom inlösen aktien. Totalt fick jag därför dryga 117 kronor. En bra nivå tyckte jag idag.

Har svårt i dagsläget svårt att värdera den återstående utdelningspotentialen i rest-Tele2 och är dessutom lite orolig för hur bolaget ska hantera sina investeringar framöver. Att man måste investera i Holland är ganska klart. Förra veckan meddelade Telia att man skulle investera 5 miljarder per år i Sverige. Det kommer troligen krävas en del av även Tele2 för att inte tappa mark och kvalite i sina nät. Behöver man investera i stora delar av koncernen kommer det inte att bli några jätteutdelningar, även om man nu givetvis har resurserna till det om det skulle behövas efter försäljningen av Ryssland.

Tror att börsen kan komma att tappa här under sommarmånaderna lite och hoppas att man kanske kan fiska upp aktien igen efter semestern en femma eller tia billigare. Ska fundera lite med hur jag ska göra med pengarna så länge...

//Bonden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar