måndag 13 maj 2013

Sålt Nokia

Då var de sista 500 Nokia sålda. Aktierna har blivit liggandes en tid i spåren av en sjukt dålig kursresa. Som mest hade jag 1000 st, men sålde av hälften någon gång under förra året.

Jag har helt enkelt tappat förtroendet för att Nokia ska kunna leverera bra vinster och därmed utdelningar igen, även om det ser lite bättre ut med de senaste lanseringarna, situationen för Nokia Siemens och kassaflödet. Efter en liten återhämtning den senaste tiden passar jag på att sälja av och ta en liten förlust.

Pengarna som jag får för försäljningen kommer troligen att gå till Seadrill, där jag har som mål att komma upp i antalet 1000.

Läste en intressant artikel från Barron's om Seadrill som hette "What the smart money is buying". I korthet gick artikeln ut på att 15 investeringschefer världen runt samtalade vid en konferens i onsdags i New York med anledning av att Dow Jones precis har passerat nivån 15.000 och det mesta pekar uppåt. Trots att index stigit kraftigt såg dessa chefer ett flertal intressanta köpcase, däribland Procter & gamble, Google, flera amerikanska husbyggare, preferensaktier i koreanska Samsung Electronics och Hyundai. Dessutom lyftes Seadrill fram i artikeln.

Tor Olav Troim, som förvisso arbetar för storägaren John Fredriksen, argumenterade för att aktien kommer att gynnas av ett kommande "riggunderskott" som kommer att driva upp raterna och därmed Seadrills kassaflöde. Han menade att djupvattenbrunnar är bland de mest produktiva investeringarna för de stora oljejättarna och att Seadril kan tjäna in kostnaderna på en ny rigg under flera år med långa kontrakt.
"Can you find a better business?", avslutade han med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar