onsdag 29 maj 2013

Rapport från Seadrill

Igår kom Seadrill med sin Q1:a och den visade på fortsatt stabil operationell utveckling och en bra finansiell prestation väl över analytikernas snittprognoser på samtliga nivåer. Försäljning, ebitda och utdelning var samtliga bättre än väntat, även justerat för en positiv engångspost.

Seadrill räknar fortsatt med att nå en årlig ebitda-nivå på 4 miljarder dollar 2015 och ser framför sig en förbättrad förbättring i sitt finansiella resultat och öka sin utdelningskapacitet. Summa summarum var rapporten mycket uppmuntrande och jag kan egentligen inte hitta något som är speciellt dåligt. Kommentarerna om marknaden är solida och under onsdagen har mäklarhusen justerat upp sina estimat, riktkurser och några har faktiskt också lyft sina rekar.

I dagens nyhetsflöde noterade jag exempelvis följande:

* Arctic höjer rek till köp (behåll). Riktkurs 260 NOK (240).
* DnB upprepar köp. Höjer riktkurs till 265 NOK (250).
* FondsFinans upprepar köp. Höjer riktkurs till 280 NOK (240).
* Carnegie upprepar behåll. Höjer riktkurs till 250 NOK (240).
* ABG Sundal Collier upprepar behåll. Riktkurs 250 NOK.

Enligt Arctic Securities, som höjde sin rek idag, bedömer att fortsatt tillväxt i Seadrills utdelning kommer att driva aktien högre. Citi Research har också köprek på min norska oljeservicefavorit. Citi har höjt sina estimat för intjäningen 2013 med 6 %. Banken drog dock ned estimaten för 2014-2015 med 1 respektive 2 procent för att reflektera försälningen av T15-riggen till Seadrill Partners. Även Citi ser framför sig goda utdelningar framöver. Banken spår en utdelningshöjning på 7 % per år fram till 2015. Tackar!!!!

Kommer att öka i Seadrill under kommande veckor. Bolaget höjde ju sin kvartalsutdelning till 0,88 USD och den skiljs av 5 juni. Pengarna landar på kontot 20 juni. Kommer återinvestera pengarna samt köpa för lite likvider fram andra utdelningar också. Trots att aktien har gått starkt finns mer att ge, speciellt om man ser det på lite längre sikt.

//Bonden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar