tisdag 13 augusti 2013

Inköp Prospect Capital

Har uppdaterat portföljen lite senaste tiden. Sålt en mindre post preferensaktier i Sagax efter en liten uppgång och istället inhandlat ett gäng Prospect Capital. Bolaget är ett så kallat BDC-företag (Business Development Company). Kort sagt man förser mellanstora företag och organisationer med kapital, företrädelsevis seniora lån och mezzaninkapital (en typ av kapital som ofta används vid företagsförvärv när inte bankernas krediter räcker till). Bolaget investerar även i så kallade CLO:er (en typ av låneupplägg där bankerna kan minska sina kapitalkrav genom att sälja delar av sin kommersiella låneportfölj).

Historiken i bolaget ser bra ut och värderingen på aktien ser förhållandevis låg ut. Lönsamheten är god och bolaget delar ut månadsvis. Utdelningscaset är nog det som tilltalar mig mest. F.n ligger direktavkastningen på ca 12 %. P/E-talet på rullande 12 månader ligger kring 9 och P/B på 1,0.

7 analytiker verkar följa bolaget. 5 av dessa har rekommendation behåll och 1 köp och en sälj. Jag tolkar det som att förväntansbilden på bolaget inte är speciellt hög för närvarande.

Köpte aktien på 10,90 dollar. Enligt Starmine ligger bolagets inneboende värde (intrinsic value) på 23,32 dollar. Det ger en kvot mellan P/Intrinsic på 0,47, klart bland de bästa i klassen.  Well, vi får se lite vad detta kan generera framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar