onsdag 21 augusti 2013

Rapport och utdelning från Prospect

Idag har lämnade Prospect Capital sin rapport för det fjärde kvartalet på det brutna räkenskapsåret. Nettoinvesteringsresultatet (NII) ökade med 43 % på årsbasis under kvartalet till 0,38 dollar per aktie. Det var över bolagets tidigare guidning för kvartalet som låg på 0,31-0,35 dollar. För helåret var resultatet 1,28 dollar och översteg de utbetalade utdelningarna med 23 %.

I samband med rapporten meddelades utdelningarna för januari-mars. Den nuvarande yielden ligger på goda 11,9 %. Substansvärdet per den 30 juni var 10,72 dollar per aktie och skuldsättningsgraden knappt 56 %. I rapporten skriver Prospect att man räknar med ett NII på 0,30-0,35 dollar per aktie för det första kvartalet samt att målet är att öka resultatet under de kommande kvartalen.

Rent spontant har jag inte så mycket att säga om resultatet. Det är ju alltid positivt när bolaget slår sina egna liggande prognoser. Kan man fortsätta göra det och öka sina vinster i takt med en förbättrad finansiering så ser det bra ut. Att bolaget ligger och yieldar på 12 % är imponerande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar