tisdag 25 februari 2014

Rapport från Seadrill

Seadrill faller en del i öppningshandeln efter att bokslutet presenterats. Har inte hunnit dyka speciellt djupt i rapporten men vid en första anblick tycker jag att det ser solitt och bra ut på det flesta hållen. Omsättningen och ebitda inkom över förhandstipsen medan nettoresultatet var på den svaga sidan. Vad det beror på har jag inte hunnit titta på ännu. Utdelningen höjs till 0,98 dollar per aktie. Bolaget meddelade att man kommer att vänta med att höja utdelningen framöver och det låter i mina ögon rätt sunt. Aktien handlas till över 10 procents direktavkastning och även om man skulle kunna höja ännu mera är det vettigt att söka skulden lite och sätta pengarna i arbete inom bolaget.

20 procent av nettobehållningarna från MLP-överföringarna kommer att behållas framöver för att i senare skeden kunna höja utdelningarna. Låter som en bra plan!

Seadrill upprepar att man är självfinansierande beträffande nybyggnadsprogrammet och behöver inte ta in mer kapital.

Det som var lite negativt i rapporten var beskrivningarna i avsnittet för utsikterna. Samtidigt var det inte helt oväntat med tanke på oljebolagens capexplaner och övriga kommentarer i sektorn. Gissningsvis är det detta som sänker aktien idag. Bland annat meddelades det att man inte kommer beställa fler djupvattensborriggar innan riktningen på marknaden klarnat, klart sunt så man inte blir sittandes med överkapacitet framöver.

I övrigt är utnyttjandegraden på riggarna solid. Orderbacklogen ser bra ut. Sa försöka hinna läsa mera kommande dagar, samt se om jag kan komma över transkriptet från telefonkonferensen.

/Bonden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar