söndag 16 februari 2014

Seadrill

Djuphavsborrare har haft det tufft sista tiden. Jag trodde att sektorn kanske skulle kunna repa sig lite eller i vart fall börja stabilisera sig lite. Så har ännu inte blivit fallet utan aktierna tappar ytterligare. I veckan sänkte Wells Fargo sin rekommendation och drog ned riktkursen kraftigt på antagande om att bolaget kan komma att misslyckas med att säkra sina intäkter på höga ratnivåer och få till finansiering för att kunna upprätthålla utdelningarna på denna höga nivån.

Jag vet inte om jag egentligen är speciellt oroad, i dagsläget har jag svårt att se att Seadrill skulle sänka sin utdelning. Att man låter den ligga kvar är inte orimligt, kanske bara sunt, för att konsolidera lite. Rapporten som kommer i slutet av februari kommer att bli högintressant läsning, speciellt vad gäller avsnittet om marknadsutsikterna. Där har det varit lite mer baissigt sista tiden. Seadrill har investerat kraftigt sista åren och kommer att öka ebitda rejält kommande åren. Visst är man ganska tungt skuldsatt men har en bra backlog och flera alternativa finansieringskällor.

Med tanke på Seadrills långa kontrakt, fina flotta med relativt nya riggar och nischade mot high spec så bör det bli ett bra kvartal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar