tisdag 18 juni 2013

Banker

Dagens nyhetsflöde har kretsat kring bankerna, och då främst Danske och Nordea. Jag var ju rätt nära att lägga ett köp på Nordea igår. Nu ikväll meddelade regeringen att man säljer ut ytterligare 230 miljoner aktier. Priset i bookbuildingprocessen får vi reda på i morgon och det mesta tyder väl på att rabatten hamnar kring 5 procent, vilket var ungefär fallet vid den senaste försäljningen som staten gjorde. Kommer aktien ner mot 75 kronor så anser jag att det är riktigt attraktivt pris att gå in på. Tyvärr har jag inga större likvider att agera med för tillfället men om jag haft det så hade det nog blivit ett litet köp i morgon eller på torsdag.

Långsiktigt är det positivt att det överhäng som statens politik har inneburit minskar. Free floaten i aktien ökar ytterligare lite och kanske kan en del institutioner flytta fram sina positioner ytterligare. Blir intressant att se hur Sampo agerar på detta.

Aktieklubben var för ett tag sedan inne på att köpa Sampo men valde istället Gjensidige. Sampo-aktiens starka utveckling låg lite i fatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar