måndag 8 april 2013

Åter på G

Hej!

Haft en del att stå i på sista tiden med bl.a. byte av jobb, fått barn mm. Mycket har hänt och det har varit extremt lärorikt och kul. Tänkte nu åter börja skriva lite om börs och ekonomi igen, vi får se lite vad det kan bli.

På aktiefronten har jag under det senaste året byggt upp positionerna i bl.a. Tele2 och norska Seadrill ytterligare. T2:S senaste affär i Ryssland kändes spontant rätt positiv mtp det stora investeringsbehovet som finns. Tror nog inte att det hade funkat att ösa på med 2G speciellt länge till.  Det är nog som vdn sa för ett tag sedan - det är 4G som är framtiden. Dessutom gillar jag inte det politiska läget i Ryssland vad gäller att göra affärer. Nej, detta var nog en riktigt bra lösning. Den totala utdelningen inkl inlösenprogrammet landar på dryga 35 kronor. Dessa pengar ska in i Oriflame så småningom.

//Bonden

2 kommentarer:

  1. Bra med en bonde som skriver om privatekonomi! Skulle vara roligt om du skrev lite om ditt yrke ur ett ekonomiskt perspektiv men även lite om miljö. Har själv skrivit lite om jordbruk eftersom det är ett intressant ämne som garanterat kommer att bli allt viktigare i framtiden om vi ska ha kvar något jordbrukslandskap och någon riktig mat i Sverige.
    http://stabilekonomi.se/heta-diskussioner-om-kottet/
    Med den kunskap du sitter på om du är bonde skulle jag gissa på att du skulle kunna få en mycket populär blogg och möjligheterna att vinkla mot privatekonomi är ju oändliga!
    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset. Jag ska fundera lite över detta!

    Egentligen jobbar jag inte heltid som bonde utan det blir mest helger osv. Jobbar f.n på bank. Som du säger är nog if möjligheterna rätt stora.

    Mvh

    SvaraRadera