onsdag 24 april 2013

Millicom

Ett av de långsiktigt intressanta casen som jag följer lite extra just nu är Kinnevik-ägda Millicom. Bolaget är en teleoperatör med verksamheter i ett flertal utvecklingsländer med hyggligt potential i. Bolaget presenterade nyligen sin rapport för det första kvartalet, en rapport som i mångt och mycket inkom i linje med analytikernas prognoser.

Vad marknaden ännu inte tagit höjd för är de tillväxtprojekt som Millicom dragit igång men som ännu inte tagit fart, jag tänker exempelvis på online-satsningen samt det senaste förvärvet i Sydamerika. Just förvärvet av UNE i Colombia tror jag kan bli en nyckelpusselbit i Millicoms omvärdering framöver. Efter att Millicom lagt till den verksamheten till sin egen verksamhet bör man återigen prisa in tillväxt i landet (motsvarande cirka 30 % av koncernens intäkter).

Mobilpenetrationen är fortsatt låg i Afrika och Millicom har nyligen investerat i både kabel-tv och på online sidan. Här tror jag att det kan finnas mycket att plocka för bolaget under de kommande åren och stora skördar att ta. Troligen kan man höja sina marginaler i Colombia efter köpet av UNE, men även i Afrika när penetrationen ökar. På uppsidan hittar man nog också möjligheten att öka mobildatapenetrationen i Sydamerika.

Vid kapitalmarknadsdagen för några veckor sedan meddelade ledningen nya finansiella mål. Bland annat ska Millicom dubbla sina intäkter till 2017. Detta inkluderar köpet av kabel-tv tillgångarna i Colombia. personligen tror jag kanske att det är något högt ställda mål, men på intet sätt några orealistiska mål. Aktien har fallit tillbaka på börsen och handlas nu till väldigt intressanta multiplar. För ett bolag som växer som Millicom är ett P/E-tal på 14 (2013) och 11 (2015) ganska tilltalande i mina ögon. Bolaget har en utdelningspolitik som talar om en progressiv utdelning. Utdelningen kan med lätthet stiga mot 5 % redan 2015 och platsar således in i en utdelningsportfölj, något som är mycket positivt då man också är med på en spännande resa där kursen kan nå helt andra nivåer än jämfört med exempelvis Telia eller Tele2. Slagigheten kommer givetvis att vara större i Millicom men har man en långsiktig investeringshorisont är bolaget en mycket intressant aktie. Jag kommer bevaka kursen noga framöver.

//Bonden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar