torsdag 15 mars 2012

H&M

H&M kom idag med ganska bra siffror för februari månad. Den jämförbara försäljningen steg med 2 procent och var oväntat stark. Analytikerna hade trott på -1 procent. Den totala försäljningen ökade med hela 13 procent och var också den klart bättre än väntat.

I det första kvartalet steg den jämförbara försäljningen med 3 procent till 27,8 miljarder kronor. Det var något över analytikernas snittprognoser.

H&M fortsätter därmed att övertyga och aktien fortsätter upp. På ett halvår har aktien gått upp med ungefär 25 procent och p/e-talet ligger nu strax över 22 sett till 2012p. Det är förvisso inom det historiska intervallet men det börjar nu bli dyrt. För 2012 ligger p/e-talet på 19,8 enligt SIX Estimates. Jag sitter ju inne på en hög H&M och avser att behålla dessa (ökar dock inte heller på dessa nivåer). Gillar bolagets strategi som verkar löna sig, inte minst i nuvarande ekonomiska klimat. De konkurrenskraftiga priserna attraherar troligen än mer i tider av oroligheter.

Jag tror på fortsatt på försäljning i mars när Marni-kollektionen väntas ingå. Vädret har väl varit ok hittills i mars och förra året hade bolaget en svag utveckling vilket borde ge hyggligt lätta jämförelsesiffror.

Direktavkastningen på H&M ligger i dagsläget på 4,1-4,4 % sett till prognoserna för de kommande två åren. Helt ok yield med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar