torsdag 29 mars 2012

Svag rapport från H&M

H&M kom idag med en svag rapport för det första kvartalet. Försäljningen var redan känd sedan innan. Det som var nytt och som inte var bra var den svaga bruttomarginalen i kvartalet och som påverkades av bland annat reor. Positiv läsning fanns också att läsa i form av en riktigt bra försäljning i mars, vilket är ett gott tecken (+22 %). Företaget investerar i sin tillväxt och i en ny butikskedja. Det betyder att man kommer att fortsätta diversifiera sig. Lagernivåerna fortsätter också att minska efter att ha varit ganska höga i slutet av det fjärde kvartalet. troligen har de reat rätt kraftigt för att bli av med det. Det är också det som sätter press på bruttomarginalen.

Många analytiker har hoppats på att H&M ska komma tillbaka tilltvåsiffrig vinsttillväxt i år efter den fallande vinsten under 2011. Än så länge verkar det inte vara så att H&M får riktigt den utväxlingen som man vill. Jag tror analytikerna kommer sänka sina prognoser en del efter rapporten och vi kommer troligen få se ett par sänkta rekar och riktkurser.

Jag gick ju ur aktien på 250 kr och kommer bevaka trenden noga kommande veckor. Stabiliserar sig aktien är det troligen läge att hoppa in igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar